Közúti balesetek kártérítése

Kártérítés közlekedési baleseteknél

Minden közőti balesetre egyediként kell tekinteni

Sajnos gyakori eset a személyi sérüléssel járó közlekedési baleset, és a technikai fejlődésekkel egyre gyakoribbá válnak a súlyos személyi sérüléssel illetve halállal járó közúti balesetek is. Mivel nem létezik két egyforma közúti baleset, nem jöhet létre két egyforma személyi sérülés sem. Tehát abból kell kiindulnunk, hogy nincs két ugyanolyan mértékű közlekedési baleseti kártérítés sem.

Ki jogosult közlekedési baleseti kártérítésre?

Amikor a közúti baleset bekövetkezik, sokan felteszik a kérdést…

  • Ki volt a felelős a közlekedési baleset létrejöttében?
  • Mekkora kártérítési összegre számíthat a károsult a biztosítótól?

De vajon kik azok a személyek akik jogosan tehetik fel ezeket a kérdéseket? Kártérítési igénnyel élhet az a személyi aki sérülést szenvedett gyalogosként, kerékpárosként, motorosként, gépjármű és autóbusz vezetőként, illetve a BKV-BKK által üzemeltetett tömegközlekedési eszközök (metró, villamos, troli, stb…) utasaként vagy vezetőjeként.

A közúti baleseteknél a gépjárműre kötött kötelező felelősség biztosítás nem csak a járműn keletkezett károkat, hanem a nem vagyoni (sérelemdíj) kárigényeket is megtéríti.

Független kárirodánk jogászai tehát nem a károkozó személytől követelik a kártérítést, hanem a kárt okozó jármű üzembentartójának kötelező felelősség biztosítójától.

Kártérítési területek, mérleg kép

Kit terhel a felelősség

A KÖZÚTI BALESET BEKÖVETKEZTÉÉRT?

Kiemelten fontos, hogy azon személyek akik a balesetben érintettek, teljes mértékben átgondolják a lezajlott eseményt, és közös nevezőre jussanak, hogy ki lehet a közlekedési balesetért a felelős. Ezen kívül fontos tisztázni azt is, hogy csak a gépjárművekben esett kár, vagy személyi sérüléssel is járt a baleset? Számos alkalommal előfordul, hogy a baleset bekövetkeztéért bizonyos arányban mind a két fél felelős. Az ilyen esetekben a biztosítók kármegosztást alkalmaznak. A kármegosztás mértéke alapján dől el az, hogy az egyes felek mekkora baleseti kártérítésben részesülhetnek.

A biztosítók kármegosztásának eredményét bármyel fél vitathatja, azonban az ilyen esetkre mindenképp szükség van egy jól felkészült, kárrendezésben jártas független szakértőre, mivel a hiányos kárigényeket és a fellebbezéseket a tapasztalt biztosítók kivédik.

Amennyiben Ön a közlekedési baleset okozója

Az Önnön hibájából keletkező károkat csak önkéntes biztosítása térítheti meg. A személygépkocsijában keletkezett károkat a casco, a személyi sérülésseket pedig az élet-és balesetbiztosítás, utasbiztosítás, illetve egyes lakásbiztosítások stb. alapján lehet megtéríttetni a biztosítóval.

Amennyiben Ön vezette az személygépjárművet és Ön okozta a balesetet, melyben utasai megsérültek, az autón lévő kötelező biztosítás teljeskörűen megtérítheti az utasok vagyoni, és személyi sérüléssel összefüggő kárigényeit Ön helyett!

Miért válasszon független kárrendezési irodát?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeinken.

9026 Győr, Duna u. 19.

Írja meg miben lehetünk segítségére

6 + 10 =

Website & Brand from Berger & Banfi Group